Vraagstukken bij verkopen, verhuren van een horecabedrijf
U overweegt uw horecabedrijf te verkopen. Als verkoper van uw bedrijf loopt u dan gelijk tegen een aantal zaken aan waar u over na moet denken en goed is te regelen voordat u echt de stap gaat maken uw bedrijf in de verkoop te zetten.
- Wat valt er eigenlijk te verkopen.
- De exploitatie van uw bedrijf, ofwel de inventaris, goodwill en huurdersbelang.
- Als het uw eigen horecapand is. Gaat u deze dan verkopen of verhuren.
- Wat als u een huurpand betrekt. Wat vindt de verhuurder er van, hoe zal hij reageren, hoe zit het met het huurcontract en wat zijn mijn rechten.
- Verkooprijp maken zeggen ze dan, wat houdt dat in en wat moet ik dan doen.
- Welke stukken moet ik bij elkaar zoeken ter onderbouwing van de verkoop.
- En dan natuurlijk nog de hamvraag, wat is mijn bedrijf waard en wat moet de vraagprijs dan worden.
- Oh, en dan de belastingdienst. Krijg ik daar ook nog mee te maken of niet.
- Moet ik de verkoop in eigen hand houden of er een horecamakelaar bij halen.
Allemaal zaken waar u tegenaan loopt en waar wij op deze website een antwoord proberen te geven. Op deze website vindt u informatie en uitgebreide artikelen over het verkopen en/of verhuren van uw horecabedrijf. Verder is het mogelijk om uw horecabedrijf via onze website onder de aandacht te brengen.