horecabedrijf verkopen / verhuren

Vraagstukken bij verkopen, verhuren van een horecabedrijf

U overweegt uw horecabedrijf te verkopen. Als verkoper van uw bedrijf loopt u dan gelijk tegen een aantal zaken aan waar u over na moet denken en goed is te regelen voordat u echt de stap gaat maken uw bedrijf in de verkoop te zetten.

  • Wat valt er eigenlijk te verkopen.
  • De exploitatie van uw bedrijf, ofwel de inventaris, goodwill en huurdersbelang.
  • Als het uw eigen horecapand is. Gaat u deze dan verkopen of verhuren.
  • Wat als u een huurpand betrekt. Wat vindt de verhuurder er van, hoe zal hij reageren, hoe zit het met het huurcontract en wat zijn mijn rechten.
  • Verkooprijp maken zeggen ze dan, wat houdt dat in en wat moet ik dan doen.
  • Welke stukken moet ik bij elkaar zoeken ter onderbouwing van de verkoop.
  • En dan natuurlijk nog de hamvraag, wat is mijn bedrijf waard en wat moet de vraagprijs dan worden.
  • Oh, en dan de belastingdienst. Krijg ik daar ook nog mee te maken of niet.
  • Moet ik de verkoop in eigen hand houden of er een horecamakelaar bij halen.

Allemaal zaken waar u tegenaan loopt en waar wij op deze website een antwoord proberen te geven. Op deze website vindt u informatie en uitgebreide artikelen over het verkopen en/of verhuren van uw horecabedrijf. Verder is het mogelijk om uw horecabedrijf via onze website onder de aandacht te brengen.