Casco locatie. Pannenkoekrestaurant of anders te realiseren op voormalige Boswachterij


Echten
Provincie Drenthe

VERKOCHT

« Ga terug naar overzicht

W-1290

Kernpunten:      Nieuw te realiseren horecabedrijf waarbij pannenkoekrestaurant als uitgangspunt wordt genomen met recreatief start- en/of eindpunt. Andere type horeca is
eveneens mogelijk. Ruimte voor inrichten terras, speelterrein en parkeren.
Locatie:               Ruinerweg 7, 7932 PD, Echten. Kadastraal Ruinen F 2716 groot 9055 m2.

 

Omschrijving:
Pannenkoekenrestaurant Echten is een nieuw te realiseren bedrijf op een prachtige locatie aan de rand van het bos in Echten. Het gaat om de voormalige locatie van Staatsbosbeheer.

De locatie is inmiddels aangewezen en benoemd als hoofdentree voor het Ruiner Bos en het nieuwe pannenkoekenrestaurant geldt straks als het centrale start-, ontmoetings- en rustpunt voor iedereen die van de natuur, van genieten en van lekker eten houdt.

Locatie
De locatie is uniek en gelegen aan de rand van het bos en bestaat momenteel uit een werkschuur/kantoor van Staatbosbeheer. Sinds 1 januari 2016 staat dit leeg en Staatsbosbeheer wil met de realisatie van een pannenkoekenrestaurant bijdragen aan de verwezenlijking van de recreatieve doelstellingen van haar organisatie.

Overgenomen wordt een kantoorgebouw met inpandige werkplaats, een vrijstaande schuur en een kantoor/ontvangstruimte.

Daarbij kan een terras aangelegd worden en een grote parkeerplaats voor 75 auto’s, met daarbij een aparte parkeerplek voor motoren, fietsers en mindervaliden.

 

In samenwerking en overleg met Staatbosbeheer worden dan ook een groot aantal zaken gerealiseerd, zoals:

-aansluiting wandelpad van speelweide naar het pannenkoekenrestaurant

-aansluiting mindervalidenpad aan de overkant van de Ruinerweg

-aansluiting op bestaande mountainbike/fiets/wandel/nordic-walk-routes vanaf het pannenkoekenrestaurant

-aanleg (educatief) kabouterpad met startpunt bij het pannenkoekenrestaurant

-aanleg speeltoestellen/speelplek voor kinderen, passend bij de natuurlijke omgeving

-centrale, openbare parkeergelegenheid achter de kapschuur

-fietspad omleggen langs het pannenkoekenrestaurant

 

Het pannenkoekenrestaurant geldt straks als een centraal ontmoetingspunt in het bos.

Gasten wordt de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan meerdere activiteiten, zoals bijvoorbeeld:

-diverse wandelingen met gids, voor wisselende groepen

-een rit met de paardentram

-kinderfeestjes, speurtochten

-andere activiteiten

 

Bezoekers

Uit een onderzoek van nbtc-nipo research, in opdracht van Provincie Drenthe, Recreatieschap Drenthe en Staatsbosbeheer, blijkt dat in de periode november 2014-2015 de Boswachterij Ruinen door 244.000 unieke bezoekers is bezocht (op plaats 12 van de in totaal 35 natuurgebieden in Drenthe). Van de 244.000 bezoekers heeft 48% het gebied 1x bezocht en 43% 2-9x bezocht.

Naast wandelen en fietsen is het bezoeken van horecagelegenheden de belangrijkste activiteit.

Belangrijk zijn de suggesties/verbeteringen die door bezoekers worden gegeven, namelijk dat er beter toegankelijke en verharde parkeerplaatsen moeten komen en dat overige parkeergelegenheden veel te krap zijn.

 

Het type bezoeker is zeer divers, maar het aanbod qua activiteiten ook en is daarmee afgestemd op de doelgroepen.

  • Wandelaars

Er komt een aansluiting op de al bestaande wandelroutes in de directe omgeving, zowel reguliere als mindervalide wandelpaden. Het restaurant sluit hierop aan door goed toegankelijk te zijn voor mindervaliden.

  • Fietsers

Er wordt een beleef-fietspad aangelegd tussen Echten en Ruinen en het pannenkoekenrestaurant ligt centraal in het traject.

Er wordt een geheel nieuwe kinderfietsroute van ca. 4/5 kilometer aangelegd.

Er wordt gezorgd voor een aansluiting op meerdere fietspaden, zoals het Mr. Cramerpad, het Woldenpad en diverse fietsknooppunten.

De mountainbikeroute wordt verbeterd, die is nu te eenvoudig. Het restaurant biedt een start- en rustplaats en tevens een wasplaats voor de mountainbikes.

Er wordt een e-bike oplaadpunt gerealiseerd.

  • Families/vrienden

De speelweide en omgeving worden betrokken bij het restaurant door bijvoorbeeld een knapzakroute of een kabouterpad, waardoor er kinderfeesten of familie-uitjes vanuit het restaurant georganiseerd kunnen worden.

De te bouwen serre van 70 m2 is tevens geschikt voor feestjes.

Er wordt een terras aangelegd met volop speelgelegenheden voor zowel jonge als wat oudere kinderen. Ouders hebben goed zicht op hun kinderen en kunnen zelf ongestoord eten, drinken en ontspannen

 

De branche

Er is nog steeds een duidelijke tweedeling die zich voortzet in de soorten pannenkoekenrestaurants. Aan de ene kant zijn er de meer traditionele pannenkoekenrestaurants in de buurt van toeristische- en recreatiegebieden, vooral populair onder de senioren, gezinnen en dagtoeristen.
Aan de andere kant zien we steeds meer trendy pannenkoekenrestaurants met eigentijdse interieurs in en rondom de stedelijke omgeving, die zich vooral richten op de stedelingen en toeristisch stadsbezoek.
Qua marketing en marktbewerking wordt In de zomer vooral gericht op recreanten en passanten en in de winter op de lokale bevolking.

Senioren en gezinnen zijn de belangrijkste doelgroepen, deze twee zorgen samen voor driekwart van de omzet in de pannenkoekensector.

De seniorengroep (65+) bestond in 2015 uit 3 miljoen mensen, dit neemt tot 2035 flink toe tot 4,5 miljoen mensen. Deze ontwikkeling is positief voor de pannenkoekenrestaurants.

Een belangrijke pijler onder het succes van pannenkoekenrestaurants is de liefde van ouderen voor de lekkernij uit hun jeugd.

Pannenkoekenrestaurants kunnen in relatief weinig tijd veel mensen helpen en dat is handig als de kinderen mee-eten. Die omzetsnelheid is ook belangrijk om voldoende marge te draaien.

Met de opkomst van concepten als Okonomiyaki (pannenkoeken als Japans streetfood) zien we de eerste tekenen van de ontwikkeling van de pannenkoek richting een fastfood product. De pannenkoek leent zich hier uitermate goed voor, met eenvoudige en snelle bereiding die bovendien mogelijk is in een beperkte productieruimte. Hij is eenvoudig te vullen met diverse ingrediënten om als gezonde snack of eenvoudige maaltijd verkocht te worden. Het past daarmee in het tijdsbeeld van gezond, snel, lokaal en authentiek. Bovendien is hij eenvoudig aan te passen aan dieetwensen als vegetarisch of zelfs gluten- of lactosevrij.

Pannenkoekenrestaurants zijn momenteel hip en de meeste bedrijven zijn behoorlijk winstgevend. Het is voor veel mensen nog steeds een goed alternatief voor luxe uit eten gaan.

Een interessante ontwikkeling is dat pannenkoekenrestaurants zich vanuit een nichemarkt steeds meer verplaatsen naar een bredere markt. Van een single product restaurantconcept naar een multifunctioneel horecaconcept. Naast het restaurantconcept wordt ook gericht op een compleet party/zalenconcept, waarbij bruiloften, feesten en zelfs vergaderingen professioneel worden georganiseerd.

(bron: Het Pannenkoekenrestaurant in beeld 2018, een publicatie van Van Spronsen & Partners horeca-advies)

 

Disclaimer:

Deze advertentie is uitsluitend bedoeld als reclametekst met een wervend karakter en dient niet als verkoopbrochure beschouwd te worden. Aan de inhoud van de tekst en opgegeven maten kunnen geen rechten ontleend worden. Alle informatie onder voorbehoud van juistheid.

 

Geschatte financieringsbehoefte

* Overnamesom Onroerend Zaak plus kosten koper.

Alvorens te reageren, beoordeel dan vooraf of dit bedrijf binnen uw financiële mogelijkheden past.

 

Nadere informatie

Graag willen wij in een persoonlijk/telefonisch gesprek een voorstelling krijgen van uw wensen en visie en of het bedrijf waar u naar informeert hierbij aansluit. Hiervoor willen wij u uitnodigen het contactformulier in te vullen of telefonisch contact met ons kantoor op te nemen.

Objectkenmerk 1290
   
Regio
Regio
   
Overdracht
Vraagprijs - Onroerend Goed € 0,-- k.k.
Huur - Onroerend Goed
Vraagprijs - Exploitatie
Aangeboden sinds februari 19, 2021
   
Indeling
Bouwjaar
   
Disclaimer Alle informatie onder voorbehoud van juistheid.